Nyhetsarkiv 2011

 

31.12 

Kvelden ble feiret med Ellen, Erik, Magnus, Inga og lille Sivert i Sandvika

Det ble tapas (???) til middag. Det var godt det, men en noe uvanlig nyttårsmiddag. Alle de små sov seg gjennom fyrverkeriet!!

 

25-30.12

I arbeidsdagene var Julie på jobb på SFO og gutta var med. Richard fikk være hjemme da han hadde fri. Han fikk bl.a impregnert flisene/fugene på kjøkkenet og satt opp to hyller der. Se Bilder her

 

24.12

Vi hadde en fin dag i heimen. Pga sykdom på begge sider i familien valgte vi å være på Pepperstad denne dagen.

Det var forventningsfulle barn som nok var litt mer utålmodige enn vanlig.

Richard laget ribbe som ble saftig og god. Svoren ble som potetgull så den ble også perfekt.

Mormor kom innom tidlig på dagen. Hun var nisse for dagen, men en 4-åring i huset syntes i ettertid at stemmen til nissen liknet veldig på mormor sin - derfor får hun ikke ny tillitt neste år selv om vi foreldrene syntes hun gjorde en bra jobb.

På kvelden var det MASSE pakker og det ble nok litt for mye for Lucas. Han sprang rundt som en snurrebass og var vanskelig å stoppe. Det som virket normalt for han var å konsentrere seg om neste pakke, og ikke den han åpnet der og da.
Det ble i det mest slitsomme laget, men vi fikk han ned på jorda etterhvert.
Casper var seg selv og like blid for alt han fikk.

Begge gutta var totalt sett veldig fornøyd med alt de fikk og det var vi foreldrene også.

Fra Thea så fikk Lucas en bråkeleke (igjen..) så nå skal vi finne på noe ordentlig bråkete til Thea når hun har bursdag.

 

21.12

Lucas ble 4 år (endelig)!! Dagen ble ikke feiret noe mer enn at han fikk bestemme selv hva vi skulle ha til middag (pannekaker).

 

18.12

Lucas, Julie og mormor var på Putti Plutti Pott og koste seg.

 

17.12

Både barne- og voksenbursdag for Lucas denne dagen.

Barnebursdagen var på SFO og det var HELT genialt å ha den der. Ca 20 barn fikk pølser, kaker og "the works".

Lucas var flink til å takke for gavene han fikk..(og det var mye).

Han fikk ekstremt mye Cars-ting!!

Voksenbursdagen hadde vi hjemme og der ble det ennå flere gaver :)

Lucas var en veldig glad 4-åring og glad for å få så mye oppmerksomhet. Pølsefest på voksenbursdagen også :)

 

10-11.12

Terje (Beste) kom innom og hjalp oss med å sette opp flisene på kjøkkenet. Det ble kjempefint.

Da gjenstår det bare å impregnere fuger/fliser, sparkle, male og sette opp lister så er vi ferdige :)

 

03.12

40-årslag for Jens Otto i Tønsberg. Kjempehyggelig lag og de fleste av gutta stilte opp. Otto hadde laget kreolsk gryte som var kjempegod og det var en meget bra kveld!!

 

18.11

Richard var på julebord i Moss med jobben.

 

12-13.11 

Gutta var i Tønsberg hos Farmor og Beste. Beste hadde kjøpt billetter til "Folk og røvere i Kardemomme By" på teater og dagen etter hadde han planlagt "Jul i Blåfjell 2" på 3D-kino. Gutta var ekstremt glade for denne helgen og vi er fornøyde med besteforeldre som stiller opp og finner på ting med gutta.

 

23.10

Dåp for Aurora Alva i Trondheim. Vi kjørte opp alle sammen og Richard kjørte ned alene mens resten fløy. Vi overnattet hos Gudmundur og Renate.

 

08.10

30-årslag for Julie i Mosters Vei. Flere hyggelige kolleger og venner kom på tacomiddag og partai!

 

06.10

Julie fylte 30 år!!

Fikk Samsung Galaxy Tab 10.1 av oss gutta i huset

 

03.10

Vi hadde bestilt 3 stk 1000-litersekker med bjørkeved som kom denne dagen. Note to self: 3 1000-litersekker rommer ikke mer enn ca 2200 liter - dvs ikke en favn en gang.

 

01-04.10

Julie og Lucas var på besøk i Tromsø for å hilse på lille Sivert!

24.09.2011

Lucas sov over hos Thea og Henriette kom og passet på Casper. Vi dro på humorgalla i Oslo Spektrum med Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen, Harald Eia og John Cleese. Det var ett helt greit show, men alt for kort. Kjente personligheter som Oslolosen var selvfølgelig innom. Bare det å ha opplevd John Cleese live er en opplevelse i seg selv, men det var Atle Antonsen som var stjerna denne kvelden. For en mann og for en humor :)

 

23.09.2011

Casper fikk polyppene operert på ØNH i Drøbak! Han var kjempeflink og det gikk kjempebra. Fikk diplom av legen og Mikke Mus-bamse av pappa så da var han fornøyd.

 

21.09.2011

Richard var på foreldremøte i barnehagen og ble med i FAU. Viktig å engasjere seg i barnas hverdag.

 

17.09.2011

Mattias og foreldrene kom på besøk og vi dro i skogen på Pepperstad og grilla pølser og koste oss masse. Gøy å se gutta gå innover med ryggsekk med eget utstyr :) Heldigvis hadde vi bra vær for da er alt så mye lettere.

 

16-19.07 Sommerferie del III - Vestby

Sommerferie for oss voksne. Lucas var hos farmor fra lørdag til mandag, mens Casper var hos mormor og morfar fra lørdag til tirsdag!! Fantastisk deilig å kunne sove lenge på morgenen uten avbrudd i.l.a natten.. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

På søndagen fikk vi besøk av Tine.

 

12-16.07 Sommerferie del II - Nevlunghavn

Dro og besøkte farmor og Beste i Tønsberg en natt før vi dro til hytta til søsteren til Richard, Annett i Nevlunghavn. Farmor ble med de to første dagene.
Vi hadde noen avslappende dager med soling, bading, krabbefisking, isspising

 

3-9.07 Sommerferie del I - Trøndelag

1. etappe gikk til Hunderfossen utenfor Lillehammer. Det var overskyet og fare for regn, men det var bare bra: Det var veldig lite mennesker der så vi slapp alt av køståing som følger med på slike parker. Vi fikk prøvd det meste og hadde en fin dag. På kvelden satt vi opp teltet og fikk lagt Lucas og Casper. Da barna sov satt vi oss til å lese en god bok utenfor teltet. DA begynte det å regne..... Ikke noe problem; vi satt oss inn i bilen og delte en flaske rødvin der mens vi satt og leste. Nesten like koselig det!!

2. etappe gikk til Trondheim for å besøke den nye kusinen til Lucas og Casper; Aurora. Det var veldig hyggelig der og koselig å besøke Charlotte og Ole Kristian.

3. etappe gikk til Steinkjer for å besøke Richards tante Liv og "onkel" Ulf. De var på campingplassen og hadde gjort seg riktelig flid med ett stort og fint spikertelt og platting. Det var ett fantastisk vær og vi fikk til og med badet! Dvs, foreldrene badet mens gutta hylte og bar seg. De er nok for godt vant til 37 grader i vannet og flisunderlag.....

4. etappe gikk til Julies venninne Inger (+ samboer Svenn Erik og barna Emre og Tia Tomine). Der var det fullt hus for de hadde også besøk av Svenn Eriks bror, kone og tre barn. Tilsammen var vi 6 voksne og 7 barn = Fullt hus :)

5. etappe gikk rett hjem

Vi øver på å sove i telt!! Har kjøpt telt for sommeren da vi skal på bilferie. Som de fornuftige menneskene vi er har vi øvd på å sette det opp og da måtte vi naturligvis øve på å sove i det også. Richard tok de to første nettene med Lucas. Casper var ikke så veldig villig men de to siste nettene med julie gikk det greit. Lucas var veldig spent første natten og han var kjempeflink til å legge seg!! Dette går nok bra :)

 

27-29.05.2011

Casper fylte 2 år! Selve dagen på fredagen foregikk rolig. Han fikk pakke (gravemaskin) av mamman og pappan etter barnehagen. På søndag var det storinnrykk i Mosters Vei og da ramla gavene inn :) Masse fint: Fra store biler, til sandkasse, sovepose og masse sandkasseleker. Han hadde litt vanskelig for å lande etter gjestene hadde dratt, men til slutt fikk han lagt seg ned i sengen sin i det minste og sovnet lykkelig :)

 

20-22.05.2011

Tiden var inne for at min gode kollega Mona og hennes Arve skulle gifte seg. Vi dro til Ålesund uten ungene (var hos Farmor og Beste) og bodde på Choice Bryggen hotell. Ikke akkurat det beste været, men det går det jo ikke an å gjøre noe med! De ble gift i Vigra kyrkje og festen var på Spiskammerset der vi fikk servert en veldig velsmakende 4-retters. Alt i alt en fantastisk helg med ett flott bryllup og hyggelige mennesker.

 

17.05.2011

Dagen ble feiret i Vestby. Besteforeldrene ble med i barnetoget sammen med barnehagen. Etterpå dro vi hjem for en kaffe. Så dro vi til Bjørlien skole og møtte Thea og familien. Skulle nesten tro at Thea og Lucas hadde vært borte fra hverandre i flere uker; så stor var gjensynsgleden :) Skikkelig søte var de når de gikk og leide hender.

Det begynte å komme litt regn så vi spaserte hjem og grillet masse mat på verandaen og avsluttet dagen hjemme. Fornøyde gutter og slitne foreldre (akkurat slik det skal være).

 

16.05.2011

17.mai markering i barnehagen. Koselig med fornøyde barn som vil ha pølse, saft og is. Isen fikk de først etter å ha kastet erteposer, festet halen på grisen og potetløp.

 

02.05.2011

Da var endelig den nye bilen kommet!! Deilig følelse å kjøre ut av butikken med sylfersk Passat. Med dekkdimensjon 235/45/17 så skal vi ligge trygt på veien også. Lucas likte spesielt de nye integrerte barnesetene ;)

 

Påsken 2011

Lucas fikk vannkopper og da ble det litt mer hjemmepåske enn planlagt.

Så fikk jammen meg Casper det samme.....

Fredag hadde vi planlagt påskeegg-leting i og rundt Mosters Vei 21, og av de 6 barna vi hadde invitert kom kun naboens 2 stk som hadde hatt/hadde vannkopper selv. Koselig med eggleting og det var kjempestas for barna med godteri :) 
Vi får heller invitere alle som ikke kom iår neste år istedet!!

31.03.2011

Überlin er en storsang fra det nye albumet til R.E.M.

Überlin By REM from Rafael Eduardo Avila Solano on Vimeo.

 

 

 

22.03.2011    

Når jeg syntes at jeg hadde betalt nok skatt i 2010 så kommer de jammen meg og krever Richard for 9000,- til!! Frekt....

 

Fått melding om at den nye Passaten vår blir produsert i uke 13. Da får vi den enten like før eller like etter påsken....

 

En annen ting: hvis du har en liten skade på bilen din som du ikke ønsker å betale for å reparere selv:
1. Dra på en parkeringsplass.

2. Finn en som rygger.

3. Kjør bilen din bak den.

4. La den bli kjørt på.

Resultat: Motpartens skyld siden han rygger (spør Julie om akkurat det....)

 

Årets ferie går forresten nordover. Bilferie til Trondheim, Steinkjer etc. Tror det blir DVD-spiller i bilen for ungane gitt :)

 

15.03.2011

Richard: Fikk det nye R.E.M. albumet "Collapse into now" i posten idag!! (noe forsinket fra Play.com). Har ikke fått hørt så veldig mye på det ennå, men verden stoppet opp ett lite øyeblikk da "Every day is yours to win" kom gjennom høyttalerne.

R.E.M. "Every Day Is Yours To Win" from Matthew Perpetua on Vimeo.

 

Siden sist så driver vi også med tørrtrening av Lucas og det går ikke så gæærnt faktisk.

 

22.02.2011

Lenge siden siste innlegg nå. Hva har skjedd? Jo, det har jo vært jul da, og Lucas fikk seg en Buzz Lightyear (fra Toy Story) som han flyr rundt med. Avtalen er at når han slutter med bleier skal han få en større Buzz som snakker og har vinger og greier.
Lucas svømmer! Ikke helt stødig, men han klarer å holde seg over vann i det minste.

Begge gutta er utrolig aktive, men samtidig gode gutter. Julie hadde med seg Casper til Bergen i helga og Richard hadde Lucas hjemme. Lucas og pappa hadde en kjempefin guttehelg uten krangling og masse kosing!!!

 

Richard, Julie, Lucas, Casper og Donald © 2010

www.rikheim-oprann.com 

Siden er helt klart under utvikling og det vil komme mer etterhvert.

Bildesiden vil være passordbeskyttet, men send oss en mail og du vil få tilgang (hvis vi kjenner deg da..)