Nyhetsarkiv 2012

 

Julen 2012  

31.12.2012

Vi var invitert til Bodil og Runar i Drøbak og hadde en koselig kveld/natt der. Hadde litt fyrverkeri kl 18 for barna og det tok nok litt tid før barna sovnet.... En veldig tåkete natt i Drøbak sørget for at vi nok hørte mer enn vi så av fyrverkeriet...

28.12

Fikk besøk av Charlotte, OK og Aurora Alva og hadde en fin dag. Fikk prøvd snowracerne også og da koset barna seg masse.

27.12

Denne dagen skulle vi til Vera og Terje i Tønsberg, men grunnet sykdom DER holdt vi oss hjemme.

25.12

Denne dagen skulle vi til Sandvika, men grunnet sykdom blant julegjestene ønsket vi ikke å utsette oss for det og holdt oss hjemme og koset oss istedet.

24.12

Besteforeldrene fra Tønsberg kom tidlig på dagen og det ble en fin dag/kveld. Richard var litt bekymra for ribba, men den ble heeeelt perfekt og ingenting å være redd for :)

Richard fikk passet på ribba mens alle andre var i kirken.

Nissen kom med pakker og barna var fornøyde. Egentlig ingenting å si på at det blir høyt nivå på barna på en slik dag. Forventningene er jo skyhøye for to små på 3 og 5...

 

21.12

Lucas fylte 5 år!!!

Vi samlet familien hjemme hos oss på pølser, kaffe og kaker.

Lucas ønsket seg penger til DS og det fikk han. Vi kjøpte Skylander Giants til han på XBOX

 

15.12

Barnebursdagen for Lucas 5 år tok vi på SFO. Mange barn som koset seg med pølser og kake og Lucas hadde det helt topp!!!

 

21.11

Fikk telefon fra Vestby Dyreklinikk om at asken til Donald har kommet.

Noen synes kanskje det er rart å bruke flere tusen kroner på separat kremering av ett kjæledyr. I utgangspunktet kan vi være enige om det, men med det spesielle båndet vi fikk med Donald orket vi ikke tanken på felles kremering.
Vi er ikke så gærne at vi lager et mausoleum for Donald så asken vil bli spredd på ett sted som betydde mye for oss alle tre. En plass vi har vært mye på, som Donald elsket å løpe etter pinner på og som har en fantastisk utsikt. Hvor? Det kommer dere aldri til å få vite....

 

Tenk at en hund kan komme så inn i sjelen til ett menneske.

”Dogs' lives are too short. Their only fault, really.” (Agnes Sligh Turnbull)

 

14.11  En uke etter

Det har vært en spesiell uke uten Donald. Veldig stille uten tassingen hans på parketten. Ingen som følger etter oss inn på kjøkkenet for en godbit. Mange tårer har vært tørket og barn har blitt trøstet. Lucas tar det spesielt tungt og vil prate mye om Donald, spesielt ved leggetid. Han vil også ha med seg bilde av Donald på ha-med-dagen i barnehagen. Casper sier igjen og igjen at Donald har blitt en stjerne på himmelen og at han har han i hjertet sitt. Sukk....

 

Ligger det en pute i stolen din Donald må jeg bare ta den vekk, for i øyekroken kan det se ut som om du ligger der ennå... Stolen har vi ikke orket å ta vekk ennå...

 

For de som sier at det bare er en hund som har dødd og ikke forstår at man kan ha tunge dager fordi en hund er borte sier jeg bare:
Donald var ett familiemedlem på lik linje med alle andre i husholdet. Kanskje var han nederst på rangstigen, men vi føler alikevel sorg over tapet av en særdeles god venn.

Besøk minnesiden til Donald her

 

07.11  Hvil i fred Donald (1998-2012)

Tiden var desverre kommet for at verdens aller aller beste hund fikk den siste hvile. Etter en stund med inkontinens fikk Donald også ett slag natt til mandag som desverre gjorde det vanskelig for han å gå med bakbena. Han ville så gjerne, men falt bare til siden... Vi skal minnes Donald for den han var da han var frisk og er utrolig takknemlig for den tiden vi har fått med han.

Ingen av oss var forberedt på hvor vanskelig det var å skilles fra han og han kommer alltid til å ha en plass i våre hjerter.

Donald har fått en egen minneside her på rikheim-oprann.com. Besøk den.

 

Fra Richards Facebookprofil:

Hvil i fred gamle venn. Finn noen sauer å gjete, noen baller å løpe etter og ei søt lita bordercollie-jente.

 

 Regnbuebroen (forf. ukjent)

Et sted finnes det en bro mellom himmelen og jorden…..

På denne siden av himmelen finnes det et helt spesielt sted: Regnbuebroen. 

Når et dyr som har stått en av oss spesielt nær til slutt dør, begynner det sin vandring til Regnbuebroen. Der finnes det bølgende enger og åser hvor våre elskede venner kan løpe og leke sammen. Det er nok av mat, vann og solskinn der som sørger for at våre venner er varme og fornøyde. 


Alle dyr som har vært syke og gamle får tilbake helse og styrke, de som har vært skadet eller lemlestede blir gjort hele og sterke igjen, akkurat slik vi minnes dem i våre drømmer om en forgangen tid. 

Dyrene våre er lykkelige og tilfredse, bortsett fra en liten ting: Hver og en av dem savner noen som var svært spesiell for dem, noen de måtte forlate. Alle løper omkring og leker til den dagen kommer da en av dem plutselig stopper og ser mot horisonten… Blikket er klart og oppmerksomt, den ivrige kroppen begynner å skjelve. Plutselig løper han bort fra de andre, flyr over det grønne gresset så fort bena kan bære ham, fortere og fortere… 

Han har fått øye på deg, og når du og din spesielle venn møtes klynger dere dere til hverandre i usigelig lykke, for aldri mer å skilles. Overlykkelig slikker han deg over hele ansiktet, hånden din kjærtegner igjen det elskede hodet, og ennå en gang ser du inn i disse trofaste øynene til denne vennen som så lenge har vært borte fra livet ditt, men som aldri forsvant fra hjertet ditt. 

Så vandrer du og din spesielle venn sammen over Regnbuebroen….

 

23.09

Bålsesongen har begynt og vi markerer den ved å ta med oss Linneah, Mathias og foreldrene Bjørn Olav og Susanne med ut i skogen for å grille pølser og kose oss.

 

15.09

Årets maisplukking på Haneborg gård i Drøbak. Etter vi oppdaget søtmais for endel år tilbake går vi aldri tilbake til vanlig mais igjen, og har aldri kjøpt helmais i butikk. Dette er fantastisk god og søt mais som på grillen blir ett herremåltid.

 

12.09

Richard tar ett år til i FAU i barnehagen. Det er tross alt ikke så mye jobb, og det er viktig å ha en røst på vegne av foreldrene. Ikke minst er det viktig å engasjere seg for barna.

Det eneste som er synd er at det nok alltid kommer til å være de samme personene som engasjerer seg og noen andre som forventer at ting blir gjort på vegne av seg og sitt... Det kan jo endre seg når kidsa begynner på skolen, men vi får se.

Sier som foredragsholder Morten Brandt fra Euro Business School: "Har du ikke tid sier du? Det er jo veldig mystisk, for er det noe som er universalt og absolutt alle har likt av så er det jo nettopp det. Alle har 24 timer i døgnet om man er fattig eller rik, det er bare hvordan man disponerer tiden som definerer hvor opptatt du faktisk er".

 

Det er jo til og med de som sier at de ikke har tid nettopp for å virke viktige, og da er det jo bare trist....

 

04.08

På besøk hos Bodil og Runar i Drøbak. Alltid like koselig som vanlig!

 

Sommeren 2012:

Sommerferie del I:

06-07.07: Dro opp til Os og navnefest for Sivert. Da det var så mange syke voksne og barn av de andre måtte vi amputere turen litt og dro istedetfor rett ned til Lillehammer der vi overnattet på en juniorsuite på

Quality Hotel & Resort Hafjell. Kom dit kl 2230 og fikk redusert pris heldigvis.

Sommerferie del II:

11-13.07: Dro på besøk på hytta til Bodil og Runar utenfor Porsgrunn.

Der ble det lange og hyggelige kvelder. Barna koste seg også.

Sommerferie del III:

13-14.07: Overnattet for kanskje siste gangen i Prinsesseveien 16 da Richard sine foreldre har solgt huset

Sommerferie del IV:

17-20.07: Julie tok med seg Casper inn til Sandvika da Charlotte og Aurora Alva skulle være der noen dager. Richard og Lucas storkoste seg alene i Vestby og omegn.

Sommerferie del V:

29.07: Vi dro alle mann til Porsgrunn og feiringen av Celine som fylte 5 år!

01.08: Richard og Celine har bursdag idag!!! Richard 38 år og Celine 5 år!

 

23.06

St.Hansaften. Richard var bedt til Tønsberg og den "lille gule" til Rune Johansen. Lucas var også med.

 

16.06

Vi fikk Aurora Alva på overnatting og selv om det var første gangen hun skulle overnatte hos noen så gikk det over all forventning.

 

15.06

Barnebursdag for Casper hjemme hos oss. Måtte ta det så sent da det plutselig ble streik i bhg tidligere.

 

13.06  

YIT inviterte Schneider (50 billetter) til Tusenfryd og vi var så heldige at vi fikk 4 billetter så alle sammen fikk dra.

Veldig bra dag og tida gikk usannsynlig fort. Gutta fikk t.o.m vært på konsert med Erik & Kriss, så etterpå gikk det i: "Tenner meg som en lighter" hele tida :)

 

12.06

Sommerfest i barnehagen som FAU sto for. Note to self: Det ER en grunn til at det blir brukt erteposer og ikke tennisballer når man skal ha blikkbokskasting...

 

10.06

Vi dro på besøk til Bodil og Runar i Drøbak. Koste oss med krabbefisking nede på stranda, men da det ble regn trakk vi inn.

29.05 - 05.06 - Streik i barnehagen  

29.05: Barnehagen er i streik og da må vi finne på alternative løsninger. Richard tar første dagen hjemme da det alikevel skulle vært planleggingsdag.

31.05-02.06

Besteforeldrene i Sandvika hjelper til med guttene da det fremdeles er streik i bhg.

04-05.06

Julie og Richard deler dagen med gutta så begge får jobbet en halv dag + halv dag hjemmekontor.

27.05

Casper er tre år gammel!!!

 

25-27.05

Gutta drar på overnatting til farmor og Beste i Tønsberg.

 

17.05

Alle 4 besteforeldrene kom til Vestby for å feire dagen sammen med oss.

 

16.05

17.maifest i bhg

 

05.05

Richard og gutta dro til Oslo for å besøke Gummi. Dro på Egon og spiste og koste oss. Møtte også Jonas Syrstad etterpå - DET var lenge siden sist gangen !

 

04-06.05

Julie dro til Trondheim for å besøke Inger som hadde husmorferie :)

 

02.05

Lucas til 4-årskontroll på helsestasjonen. Tida går jammen fort....

 

31.03-04.04 - Påskeferien

Vi tok med oss Bodil, Runar, Kine og Martin og dro på firmaleiligheten til Schneider på Gaustablikk. Koste oss masse, men det var veldig lite snø.

Lucas fikk prøve snowboard for første gangen.

 

17.03

Julie og gutta dro til Heidi og Jonathan i Ski og feriet St. Patricks day der.

 

06.02

ØNH Casper

 

07.01

I dag var det juletrefest i barnehagen. Masse kaker, saft og gang rundt juletreet. Nissen kom også innom med en liten godtepose til de fremmøtte barna. Gutta hadde det supert og spesielt Lucas har hatt en flott dag med bursdagsfest for Angelica tidligere på dagen!

 

06.01

Donald har i en liten stund nå ikke vært helt i storslag. Det startet i høst med at han begynte å tisse inne og det var blod i urinen. Heldigvis var det bare urinveisinfeksjon, så vi er blitt kvitt det problemet nå.

Desverre så er han mer og mer sliten om dagen, og vi er veldig vár på at hver dag kan bli den siste for han...

Det virker ikke som han har det vondt heldigvis for da hadde nok veien till dyrlegen vært kort. Hans ve og vel er det viktigste og han skal få slippe å lide. Alderen tatt i betraktning så er han til tider ganske sprek, og er det en ball i nærheten er han bare to år i hodet igjen, selv om kroppen sier tidligere fra enn før.

 

 

Richard, Julie, Lucas, Casper og Donald © 2010

www.rikheim-oprann.com 

Siden er helt klart under utvikling og det vil komme mer etterhvert.

Bildesiden vil være passordbeskyttet, men send oss en mail og du vil få tilgang (hvis vi kjenner deg da..)